Home » Kleding slechthorendheid! Mijn hoorstyle is uniek!

Kleding slechthorendheid! Mijn hoorstyle is uniek!

Janneke
959 Weergaven

Taboe en schaamte zorgt voor onzichtbaarheid van gehoorverlies. En juist die onzichtbaarheid is een belemmering als het gaat om slechthorendheid. Samen met Geeske van Voorthuijsen, illustrator en oprichter van Hearinghard, ben ik op zoek gegaan naar manieren om meer zichtbaarheid te geven aan ons gehoorverlies. Kleding waarin slechthorendheid gezien mag worden. Op een mooie en stijlvolle manier, die iedereen zou kunnen passen. Op World Hearing Day opent de shop, waar je een item kunt bemachtigen – voor jezelf of voor iemand die je dierbaar is. Lees verder om de ontwerpen te bekijken en ontdek hoe je kunt bijdragen aan het vergroten van bewustzijn rondom gehoorverlies. 

Slechthorendheid is een onzichtbare belasting! Niemand kan aan de buitenkant zien, dat ik of jij of jouw vriendin slechthorend is. Wellicht wel als ze mijn hoortoestel zien, maar ook dan weet men niet wat er nodig is. En soms schrikt het mensen zelfs af… Wat er nodig is, verschilt van mens tot mens en daarom juist is het zo belangrijk om zicht te geven aan jouw gehoorverlies. Want op die manier kan er ruimte ontstaan om elkaar te begrijpen en samen het gesprek aan te gaan. Samen met Geeske van Voorthuijsen, illustrator en oprichter van Hearinghard, ging ik op onderzoek uit. Wij wilden graag meer zichtbaarheid geven aan ons gehoorverlies en ergens ook wel een ode brengen aan die hulpmiddelen. Want inmiddels weten we; zonder, kunnen we niet meer. We keken naar kleding voor slechthorendheid, naar petten, shirts en truien. Sommige ontwerpen te duur, sommige net niet onze smaak. Daarnaast wilden we combinaties kunnen maken voor iedereen. Dus bijvoorbeeld ook voor mensen die zowel een hoortoestel als een cochleair implantaat dragen, een hoortoestel in één oor rechts hebben of van allebei een exemplaar. Voor iedere combinatie kleding voor slechthorendheid. En dus kropen we samen in ons hoofd en in de pen. Scroll gauw naar beneden of meteen naar de shop! Klik dan hier!

Van papier naar kleding slechthorendheid! Het hele proces!

Inmiddels zijn alle schetsen klaar en kun jij een shirt, pet of tas kopen die bij jou past. De bestelling gaat via de shop op de website van hoorstyle. Er zijn items voor volwassenen, tieners, kinderen en je zult zelfs een rompertje tegen komen. Daarnaast zijn er stickers die je zelf op producten kunt plakken. Zo kun je op iedere manier een symbool aan slechthorendheid geven. De uiteindelijke bestelling gaat via spreadshirt Je plaatst de bestelling in de shop, en zij drukken de producten en versturen deze naar jou thuis. Op die manier blijft het duurzaam en kunnen wij zelfs unieke persoonlijke items maken. Inmiddels zijn de eerste bestellingen al gedaan, en de kwaliteit is super mooi. We kozen voor een paar verschillende ontwerpen en zijn onwijs benieuwd naar wat jij ervan vindt!

MADE IT!

Geeske is net als ik ook slechthorend en brengt door illustraties te maken over alledaagse situaties in beeld weer wat de impact is van gehoorverlies in het dagelijks leven. We gingen samen op zoek naar mooie symbolen, bekeken alle verschillende kleuren en gingen op zoek naar een oplossing om alles zo duurzaam en betaalbaar mogelijk te houden. Daarnaast stelden we aan anderen de vraag, wanneer zij graag meer zichtbaarheid zouden willen geven aan hun gehoorverlies. Situaties zoals op straat, of in de supermarkt, tijdens het hardlopen of in de sportschool, maar ook bijvoorbeeld op het werk. Aan de hand van die situaties hebben we producten gemaakt. Zo kun je een mooie theebeker bestellen voor op kantoor of onderweg, een tasje om je hoortoestel spulletjes in de bewaren, een muismat voor in de spreekkamer op werk, een toffe shopper om overal mee naar toe te nemen en natuurlijk een stoere pet. Het voordeel is dat er vele verschillende opties en mogelijkheden zijn voor in iedere situatie. We hebben ook een paar toffe shirts die ik zeker ga bestellen voor op een festival. 

Slechthorendheid als symbool! Limited edition!

Er is een limited edition symbool, we verkopen hier 50 exemplaren van. Zijn deze op, dan komt er een nieuw ontwerp. Zo blijven we de designs aanpassen en kun jij blijven combineren. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om je kleding af te kunnen wisselen. 

In het WILD!

Help jij mee om zichtbaarheid te geven aan slechthorendheid? Voor jezelf of voor een ander! Om te laten zien, dat jij diegene gezien hebt of dat hij gezien mag worden? Kijk dan in de shop om alle items te bekijken! We hebben aan iedere combinatie gedacht, zodat iedereen straks zijn slechthorendheid met kleding kan uitdragen. Wil jij een item uit de shop hebben, maar geeft dit misschien jouw hooruitdaging niet helemaal goed weer? Neem dan even contact met ons op. Besteld? Stuur ons een fotootje, we zijn onwijs benieuwd naar alle kleding en producten in het wild!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

2 Reactie's

Marieke 6 maart 2024 - 10:33

Ik zou graag een soort band om mijn arm kunnen doen met een duidelijk symbool voor fietsers en wandelaars achter mij. Een soort ‘aanvoerdersband’, een beetje opvallend qua kleur. Zoiets: https://www.bol.com/nl/nl/p/aanvoerdersband-captain-band-bovenarm-voetbal-geel/9200000118014036/ Maar dan natuurlijk met een ander logo! Het mag ook met een limited hearingsymbool of ander duidelijk symbool.

Antwoorden
Janneke 6 maart 2024 - 10:59

Er komt nog een logo aan vanuit Geeske, dus ik zou dat zeker nog even in de gaten houden. Als het echt gaat om een aanduiding dan zijn er ook andere partijen die dingen aanbieden. Met de leverancier waar wij mee samenwerken heb ik geen banden gezien. Wel hebben we dus sport shirts te koop. Heb je die al gezien?

Antwoorden

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten