Home » Auracast zorgt voor toegankelijkheid voor hoortoestel gebruikers

Auracast zorgt voor toegankelijkheid voor hoortoestel gebruikers

Janneke
218 Weergaven

Als hoortoestelgebruikers staan we voortdurend voor uitdagingen in alledaagse situaties. Van het bijwonen van bijeenkomsten tot het verkennen van musea, de zoektocht om geluiden helder te horen en te begrijpen is vaak aanwezig. Voor velen van ons zijn traditionele hulpmiddelen zoals ringleidingen en Bluetooth-accessoires niet altijd voldoende. Maar nu, met de opkomst van AuraCast, zijn er weer nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Ik ga je er wat meer over vertellen.

In Nederland is er nog niet zoveel over te zien, als in Amerika. Auracast, is toch echt iets waar je meer over mag gaan horen. In vergelijking met ringleidingen, die vaak beperkt zijn tot specifieke locaties zoals theaters of kerken, biedt AuraCast een veel breder scala aan toepassingen. Het elimineert de noodzaak van fysieke infrastructuren zoals lussen, waardoor het flexibeler en toegankelijker is voor gebruik in verschillende omgevingen. Bovendien biedt AuraCast een meer persoonlijke ervaring, aangezien het direct streamt naar onze hoortoestellen, zonder dat externe apparaten nodig zijn. En dat biedt een enorme uitkomst. Ik las laatst ergens een oproep op Facebook, iemand stelde de vraag of zij haar nieuwe Signia hoortoestellen nu kon koppelen met de Roger pen. Nee, dat kan niet, want de Roger pen is van een ander merk. Dus nieuw merk toestellen, dan kunnen de misschien nog goed bruikbare accessoires de deur uit.

Hoe werkt auracast?

Stel je voor dat je in de bus zit, onderweg naar je favoriete museum voor een cultureel uitje. Terwijl je langs de straten rijdt, streamt AuraCast moeiteloos de stem van de buschauffeur rechtstreeks naar je hoortoestellen, waardoor je elk woord duidelijk kunt horen, zelfs te midden van het lawaai van het verkeer. Klinkt voor mij best goed. Bij aankomst in het museum, leidt AuraCast je door de tentoonstellingen met audiobeschrijvingen, waardoor alles goed kunt begrijpen. Later die week besluit je een film te zien in de bioscoop. Terwijl de lichten dimmen en de film begint, geniet je van een helder geluid dat rechtstreeks naar je hoortoestellen wordt gestreamd via AuraCast, waardoor je volledig kunt opgaan in het verhaal zonder je zorgen te hoeven maken over gemiste woorden of zinnen of onduidelijke geluiden. Wat mij betreft zijn dit echt uitkomsten, want dit zijn precies de plekken waarop ik vaak op het puntje van mijn stoel zit om alles goed te kunnen horen. Zelf ben ik dan wel nog ook benieuwd naar hoe luid alles klinkt. In de bioscoop kan ik namelijk soms moeite hebben om te verstaan wat er gezegd wordt, maar is de filmmuziek soms weer net te hard. Zo ook op het station, altijd een gedoe om erachter te komen dat de trein van spoor is gewisseld. Op de een of andere manier hoor ik altijd net niet bij welk spoor ik moet zijn.

AuraCast is niet alleen maar makkelijk tijdens activiteiten, maar kan ook van waarde zijn tijdens belangrijke momenten, zoals kerk diensten, zakelijke bijeenkomsten en evenementen.

man-2590655_1280

Tips voor mogelijkheden AuraCast

#1 Voorbereiding 

Zorg ervoor dat je hoortoestellen zijn ingesteld om AuraCast te ontvangen. Al denk ik zelf dat het best even wennen zal zijn. Neem er dus ook de tijd voor en probeer het straks uit op een moment dat je geen haast hebt. 

#2 Probeer het uit

Logisch, dus wellicht een beetje overbodig, maar experimenteer met AuraCast in verschillende omgevingen om te zien hoe het jou het beste kan ondersteunen. Het kan even duren voordat je de optimale instellingen hebt gevonden.

#3 Blijf up-to-date

Houd de ontwikkelingen in de gaten op het gebied van hoortechnologie, inclusief updates en verbeteringen aan AuraCast. Ik ben zelf totaal niet technisch onderlegd, toch gaat de ontwikkeling bij hoortoestellen echt razendsnel. En dat is echt in ons voordeel. Het is leuk om te horen hoe ver die ontwikkelingen allemaal al zijn, ook al zijn ze nog niet in handbereik. Ik merk dat het mij een soort van hoop geeft!

Wanneer in Nederland?

Maar zo ver is het nog niet… Auracast is op dit moment beschikbaar in geselecteerde landen zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. De beschikbaarheid kan echter veranderen naarmate het platform groeit en uitbreidt naar nieuwe markten. Benieuwd wat jij van dit soort ontwikkelingen vindt en of je denkt dat je het gaat gebruiken!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten