Home » Lego met cochleair implantaat nieuwe sets|| Bouwen aan inclusiviteit

Lego met cochleair implantaat nieuwe sets|| Bouwen aan inclusiviteit

Janneke
1.121 Weergaven

LEGO heeft net een paar nieuwe series gelanceerd waarin de poppetjes gehoorverlies hebben en een cochleair implantaat dragen. Dit is niet zomaar wat speelgoednieuws – het is een statement over inclusief spelen en waarom dat zo belangrijk is. Zo verschenen er al eerder Legopoppetjes met een hoortoestel, maar een cochleair implantaat zag ik nog niet eerder. Er zijn drie nieuwe sets; van DUPLO, van Friends en van LEGO City. Nu kun jij deze sets online kopen voor jouw kind, kleinkinderen of misschien wel als mooi cadeau voor een vriendje van school! Ik vertel er hier meer over en laat je zien in welke sets deze poppetjes zitten, zodat je ze kunt bestellen!

Het is van belang dat kinderen zich met speelgoed kunnen identificeren. Daarom is het dragen van een CI op die kleine LEGO- en DUPLO-poppetjes toch echt een big deal! Het draait allemaal om inclusiviteit. Het is belangrijk dat kids zich kunnen herkennen in hun speelgoed. Met deze coole serie geven LEGO en DUPLO kids met gehoorverlies de kans om zichzelf te zien in hun eigen fantasiewereld. En niet alleen kinderen die een cochleair implantaat dragen, juist ook kinderen zonder. Hoe vaak ik de vraag krijg van kinderen wat ik achter mijn oren draag. Het blijft iets wat niet iedereen kent. En juist op deze manier, wanneer ze het zelf in hun handen hebben, maken ze er wel kennis mee. Leren spelen met alledaags speelgoed. En daar hoort dus ook speelgoed met een hooruitdaging bij!

DUPLO met een cochleair implantaat!

Jonge avonturiers vanaf 3 jaar kunnen een overvloed aan speelmogelijkheden ontdekken met de LEGO® DUPLO® 3in1 Boomhut (10993) set. Deze veelzijdige set zit boordevol functies en biedt de mogelijkheid om op drie verschillende manieren te worden gebouwd, waardoor creatief bouwen wordt gestimuleerd.

Op een speelse manier leren kinderen terwijl hun verbeelding groeit. In eerste instantie kunnen ze een speeltuin met drie verdiepingen, een extra lange glijbaan en een wiebelige brug bouwen. Bij regenachtig weer transformeert het model in een knusse boomhut. Het derde bouwontwerp bestaat uit twee boomhutten, elk met een glijbaan, en een tuin waarin kinderen fruit kunnen verzamelen en omhoog kunnen hijsen met behulp van de katrol.

Peuters leren spelenderwijs met deze set. Er zijn diverse speelgoedpersonages inbegrepen, zoals een oma, vier kinderen, een vogel, een kat en een eekhoorn, waarmee ouders samen met hun peuter kunnen spelen en tegelijkertijd sociale vaardigheden en groepsspel kunnen aanmoedigen. Met de talrijke accessoires kunnen jonge bouwers zich uitdrukken terwijl ze eindeloze fantasierijke verhalen bedenken.

Klik hier voor de link bij bol.com!

Je bent niet alleen, iedereen is anders!

Soms heb ik er moeite mee, als er de nadruk ligt op; jij bent anders. Iedereen is anders toch? Er is er namelijk geen een zoals jij en ik. En juist voor het speelgoed vind ik dat een belangrijke boodschap aan kinderen. Het gaat niet alleen om een fancy accessoire op die poppetjes; het is een verbreding naar normalisatie. Inclusief speelgoed is een game changer omdat het begrip en acceptatie bij kids stimuleert. Het laat hen zien dat zij niet anders zijn. Een hoortoestel of cochleair implantaat hoort in het straatbeeld, op televisie in de reclames en dus ook in speelgoed thuis. Iedereen hoort erbij in het speelavontuur! Juist doordat Duplo en Lego deze poppetjes in de standaard dozen doen, is dat een schot in de roos. Zo hoef je niet speciaal een poppetje los te kopen. Het is net zoals in het normale leven.

Deze serie opent ook de deur voor ouders en opvoeders om met kids te praten over gehoorverlies, diversiteit, en waarom het zo belangrijk is om iedereen te omarmen. Dus, het is niet alleen maar speelplezier, maar biedt ook een kans om waardevolle lessen door te geven, terwijl je samen bouwt aan kasteeltorens of raceauto’s.

Hamburger fan LEGO City met cochleair implantaat!

De LEGO City Hamburgertruck (60404) is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Deze mobiele fastfoodtruck heeft de vorm van een reusachtige burger en kan worden losgekoppeld van de speelgoedvrachtwagen. De set omvat een keukengedeelte, sausflessen en een serviceluik dat open kan om een uithangbord te onthullen. Bovendien bevat deze keuken set minifiguren van een verkoper en een klant met een cochleair implantaat, samen met accessoires zoals speelgoed eten.

Honger gekregen? Bekijk hier de set!

LEGO Friends dragen cochleair implantaat

Laat kinderen spannende noodverhalen naspelen met de LEGO® Friends Heartlake City ambulance (42613) voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar die van medisch speelgoed houden. De sociaal-emotionele speelset bevat een bouwbare speelgoedambulance met helling, een skateparkgedeelte, drie personages en accessoires waaronder dus een poppetje met een cochleair implantaat. Deze set vertelt het verhaal van Liann en Ben. Liann leert Ben skateboarden als hij zichzelf blesseert. Kinderen kunnen het extra gezicht gebruiken om de uitdrukking van Ben te veranderen terwijl hij op de ambulance wacht. Luiz bestuurt de ambulance die wordt geleverd met een brancard, verband, injectiespuit en EHBO-doos, zodat je kleine dokter het reddingsverhaal kan naspelen.

LEGO Friends in huis halen? Klik hier voor de link!

Geef een (hoor)uitdaging cadeau!

Hoe leuk is het om een van deze bouwsets cadeau te geven? Juist ook aan kinderen die zelf geen hoorhulpmiddel dragen. Op deze manier komen ze in aanraking met deze hulpmiddelen en zien ze deze in het spel als onderdeel van de set. En niet als iets speciaals of anders. Top cadeau voor een verjaardag of een partijtje,  en leuk om bijvoorbeeld samen met elkaar te geven! Op deze manier kunnen we bouwen aan een wereld waarin alle kids, met of zonder gehoorverlies, zich vertegenwoordigd voelen in hun speelavonturen. Zonder en met blokjes!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten