Home » Zwemdoppen op maat, lees hier waarom!

Zwemdoppen op maat, lees hier waarom!

Janneke
684 Weergaven

Met de zomer op komst weet ik dat er ook weer meer gezwommen gaat worden, en dat ik er ook weer aan moet geloven. Ik houd van zwemmen, maar niet van water in mijn oren. Aan het einde van de zomer klaagde mijn zoon dat er water door zijn zwemdoppen heen kwam. Zwemdoppen op maat bieden de beste bescherming en het meeste comfort, maar moeten ook af en toe vervangen worden. Dit keer gingen we samen, want ook ik wil wel weer eens zonder oorpijn uit het zwembad stappen.

Ik ben zo’n moeder die met droge haren in het zwembad staat en haar hoofd wegdraait als er spetters richting haar gezicht komen. Zeker doe ik ook weleens een petje op, ooit bedacht dat ik op die manier water op afstand kan houden. Blijkt dat het meeste water vanaf de zijkant komt. En nee, een ‘bommetje’ naast mij, vind ik ook geen feestje. Toch beperkt het mij wel in de waterpret. Ik kan niet ontkennen dat ik weleens een zucht slaak of een gilletje. De mannen in ons gezin vinden het ook erg leuk om met zo’n stuiterbal in het water over te gooien. Uiteraard belandt die altijd pal voor mijn gezicht en zit ik onder. Ik geef er altijd wel een draai aan, maar angst om zwembadwater in mijn oren te krijgen, die heb ik oprecht. En dat is helaas niet minder geworden. Uiteraard ben ik daar niet trots op, dus ik ga het anders aanpakken. Zwemdoppen op maat kunnen voor mij misschien de uitkomst bieden!

Voordelen zwemdoppen op maat:

 • Beschermt tegen bacteriën uit het zwembad.
 • Perfecte pasvorm waardoor ze altijd goed zitten.
 • Voorkomt water en chloor in je oor.   
 • Helpen tegen een zwemmers- of surfersoor.
 • Ze zijn ideaal met trommelvliesbuisjes of perforaties. 
 • Ze zijn herbruikbaar.
 • Helpt tegen harde geluiden, zoals gegil en wind.
 • Communiceren blijft mogelijk!
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en blijven drijven.

Vroeger had ik na het zwemmen meestal oorpijn, en dus leerde ik mijzelf met het hoofd boven water te blijven. En dat gaat dan best een lange tijd goed, totdat je weer met kinderen bent. En afgelopen zomer merkte ik met baby op de arm en een bommetje naast mij dat ik er niet onderuit kan. Uiteraard kan ik ervoor kiezen om aan de kant te blijven staan, maar zo’n pretdrukker ben ik dan ook weer niet. (no offence, tegen wie dit wel doet, soms zou ik dit ook het liefste doen!) Nu Tijn weer uit zijn zwemdoppen op maat is gegroeid, ja oren groeien, en zeker die van kids, moet je die dus af en toe vervangen. Ik dacht , ‘let’s do this’, ik ga mee! Mij horen jullie deze zomer niet! En met een beetje geluk filter ik meteen een deel van de zwembadgeluiden weg! Ik bestelde ze bij pluggerz.com!

zwemdoppen op maat

Zwemdoppen op maat? Goed om te weten!

 • Ze zorgen voor demping van het geluid, ongeveer 30dB (lijkt mij persoonlijk ideaal)
 • Gaan geen leven lang mee en moeten (zeker bij kids) vervangen worden
 • De audicien maakt een afdruk voor jou of jouw kind
 • Kinderen kunnen het spannend vinden om de doppen te laten maken

Ga je zwemdoppen op maat kopen dan is het goed om te bedenken wat het doel is dat je wilt bereiken! Er zijn namelijk ook universele doppen te krijgen. (o.a te koop bij hoorexpert) Heb je ze op korte termijn nodig of gebruik je ze tijdelijk, dan kan dit best een goede optie zijn. De vorige keer dat we voor Tijn zwemdoppen lieten maken zat hij midden in zijn zwemlessen en lag het zwemdiploma heel dicht in het bereik. Doordat hij zoveel pijn had na de zwemles wilde ik geen risico lopen, toch kunnen universele doppen ook een uitkomst bieden. Voor mijzelf heb ik vorig jaar een paar keer deze doppen gebruikt, en ze werken hartstikke goed. Toch heb ik een gevoelig oor en merk ik dat ik zachte materialen prettiger vind. In dit geval is een op maat gemaakte zwemdop de beste keus. Voor kinderen is het goed om er rekening mee te houden dat je deze periodiek zult moeten vervangen. Hun oorschelp groeit nog het meest. Bij kinderen van 0 tot 6 jaar moet dit elke 6 maanden en bij kinderen van 6 tot 12 jaar gemiddeld na 1 jaar.

zwemdoppen op maat

Waterproof oren!

Zwemdopjes voor grotere kinderen, jongvolwassenen en volwassenen gaan langer mee. Ik koos ervoor om de zwemdoppen voor de zomer aan te laten meten, dat is bij ons meestal de periode dat wij geregeld weer in het zwembad te vinden zijn. Op deze manier liggen ze zo kort mogelijk onder het stof thuis. En zo heb ik meteen een goede reden om straks ons supboard ook weer uit de schuur te halen. Dit jaar zijn mijn oren en ik waterproof!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten