Home » Symbool slechthorend|| Bekijk deze voorbeelden!

Symbool slechthorend|| Bekijk deze voorbeelden!

Janneke
1.065 Weergaven

Slechthorendheid is onzichtbaar! Niemand kan aan de buitenkant zien, dat ik, jij of jouw vriendin slechthorend is. Wellicht als ze mijn hoortoestellen zien, maar dan nog weet men niet wat er nodig is. En soms zelfs schrikt het mensen af… Wat er nodig is verschilt van mens tot mens, en daarom is het juist zo belangrijk om zichtbaarheid te geven aan jouw gehoorverlies. Want op die manier kan er ruimte ontstaan om elkaar te begrijpen en samen het gesprek aan te gaan. Zo is er een symbool slechthorend wat internationaal bekend is. Maar er zijn ook nog andere manieren om het meer te laten zien. Bekijk hier een paar hele mooie voorbeelden, misschien dat er iets voor jou tussen zit?

Toen ik zelf slechthorend werd, wilde ik het verbergen, het mocht er niet zijn… Een plaatje, of een symbool voor slechthorend zijn? No way! En hoewel het hoortoestel de kleur van mijn haar kreeg, liepen de rillingen over mijn rug van de omvang van het toestel. Dit hoorde uiteraard helemaal bij mijn ontwikkeling en de fase van het accepteren van mijn beperking of beter gezegd mijn nieuwe uitdaging. Dus ben je hier nog niet? Dat snap ik maar al te goed! Welk tempo en welke route je hiervoor kiest, dat bepaal je zelf! En zelfs als je het al volledig accepteert, is het nog helemaal ok om te kiezen op welke manier jij er zichtbaarheid aan geeft. 

Of je wilt dat je slechthorendheid zichtbaar is, is heel persoonlijk. Daarin kun je ook kijken op welke manier je dit wel of niet wilt. Sommige mensen willen er niet al teveel aandacht aan geven. Anderen leggen er juist de nadruk op. Omdat ze zich in het verkeer veiliger voelen bijvoorbeeld, maar soms ook om er meer aandacht voor te vragen. Voor die laatste groep zijn er verschillende mogelijkheden. Van fietsbordjes tot buttons. Zo droeg ik tijdens de mondkapjes periode het symbool van slechthorend zijn op mijn mondmaster. Hoefde ik daar alleen maar naar te wijzen als ik het niet verstaan had. Wil jij meer zichtbaarheid geven aan jouw slechthorendheid? Bekijk dan even deze voorbeelden!

Symbool slechthorend

Symbool slechthorend, meteen duidelijkheid!

Limited Hearing (Beperkt Horen) is een productlijn waarmee jij in elke situatie aan anderen kunt laten zien dat je niet (goed) hoort. Op alle producten staat het Limited Hearing-symbool: een blauw oor op een gele achtergrond met een rood gestippeld kruis. Dit symbool is internationaal bekend, hiermee wordt een gehoorverlies aangeduid. (Te koop bij hoorexpert.nl)

symbool hoortoestel

Hoortoestel ook aan de voorkant zichtbaar!

Er zijn diverse online shops die toffe truien, shirts en petten verkopen. Deze trui vond ik op spreadshirt.com. Er staat vast iets leuks voor jou tussen.

symbool gehoorapparaat

Show it!

Op etsy.com vind je de leukste creaties, van armbandjes, speldjes tot T-shirts. Ik zoek meestal op ‘gehoorapparaat’ of ‘slechthorend’. Kijk wel altijd even of de aanbieder in het buitenland zit, soms kunnen de verzendkosten dan wat oplopen.  Dit shirt is super subtiel, maar zegt een heleboel!

Symbool slechthorend sticker

Symbool slechthorend, waar plak je ze niet?

Zelf vind ik deze stickers helemaal leuk! Voor op je telefoon, bidon, notitieblok, doosje voor jouw hoortoestel of een broodtrommel voor mee naar school. Je kunt ze hier kopen

Voor alle pettenfans!

Hoe stoer is deze pet! Leuk voor in de zomer, boven een stoere outfit! I LIKE IT! Ik vond hem via deze link.

Acceptatie is iets wat zal moeten groeien, en tijd nodig heeft!

Inmiddels ben ik zover dat ik knal roze hoortoestellen draag en mijn omgeving om hulp durf te vragen. Dat ik aangeef dat ik tijdens een vergadering niet én kan voorzitten én kan notuleren, dat ik wegloop uit een ruimte met te veel geluid. Dat ik aan de juiste kant van iemand ga lopen om beter te kunnen verstaan en dat ik bij vrienden op bezoek, vraag of de radio uit mag. En nee, dit vind ik niet altijd makkelijk. Maar de inspanning die het mij kort kost, levert op de lange termijn uiteindelijk meer op!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

1 Reactie

Geeske 8 juni 2023 - 16:03

Het Limited Hearing symbool op m’n fiets doet echt wonderen! ineens word ik veel minder uitgescholden door wielrenners (die ik totaal niet hoor aankomen….).

Antwoorden

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten