Home » Oor producten|| Vijf echte zomer musthaves

Oor producten|| Vijf echte zomer musthaves

Janneke
616 Weergaven
zomer

De zomer is een van mijn favoriete seizoenen. Vooral het buiten zijn vind ik een van de grote voordelen. De akoestiek is nu eenmaal een stuk prettiger buiten, in een speeltuin of op een terras. Toch kom je ook meer uitdagingen tegen zoals zand, water of zweet, waar je jouw hooroplossingen tegen moet beschermen. Gelukkig zijn er veel oor producten te vinden. Maar welke zijn nu echt handig en noodzakelijk? Ik deel de musthaves voor in de zomer!

Deze periode van het jaar zie ik ineens veel meer mensen buiten, een kletspraatje en kinderen die tot later buiten spelen. Toch zijn dit ook de momenten dat men meer uitdagingen heeft in horen. Hoewel ik in de winter gerust de hond kan uitlaten met mijn capuchon op en hoortoestellen uit, is dat in de zomer echt geen optie. Een kletspraatje lukt toch echt minder goed zonder. Hoewel ik in de winter aan het begin of einde van de dag soms wel eens mijn hoortoestellen uit doe, is dit in de zomer vaker tussendoor. En dan is het vooral om ze te beschermen tegen water en zand. Mocht je nog geen reinigingsspullen hebben, dan is dit echt het moment om deze aan te schaffen! Daarnaast deel ik hier nog wat andere belangrijke oor producten met je!

#1 Maak ze schoon en droog!

En daarmee bedoel ik ook jouw oren. Door zweten kan het zijn dat er vocht in de gehoorgang achter blijft. Soms helpt het dan om de hoortoestellen even uit te doen en jouw gehoorgang droog te maken. Door het vaker in en uitdoen van de hoortoestellen in de zomer, is het de moeite waard om de hooroplossingen wat regelmatiger schoon te maken! Daarnaast zal je mogelijk te maken hebben met zand en zweet of water, het helpt dan ze goed te onderhouden. (bekijk het assortiment op hoorexpert.nl)

#2 Bewaar ze droog!

Er zijn diverse bewaardoosjes die je soms bij jouw audicien ontvangt of je besteld ze online. Er zijn zelfs doosjes die waterproof zijn! Soms wat saai, je kunt ze daarom bestickeren waardoor het leuke oor producten worden! En heb je nog geen droogbox? Dan is dit wel het seizoen om deze aan te schaffen! (bijvoorbeeld via oogvoororen.nl)

#3 Take a break!

We zijn soms geneigd om van alles te moeten, ook voordat we op vakantie gaan. Het kan dan echt wel lekker zijn om de dag op zijn beloop te laten en de planning het raam uit te gooien. Wanneer er sprake is van een hooruitdaging bij jou of bij een van jouw kids, dan zijn dit soort dagen echt een must! Probeer ook wanneer je het rustig aan doet rekening te houden met de geluidsintensiteit van bepaalde activiteiten. Een dagje zwembad kan zomaar succesvoller zijn wanneer het een paar uurtjes zwembad is in plaats van een hele dag. Dit zijn namelijk activiteiten die naast dat ze heel leuk zijn ook veel luisterinspanning kosten! Wissel luisterinspanning af met luisterontspanning. De minidisco gehad op de camping? Doe daarna even de afwas, zonder te praten. Alleen of juist met jouw kind!

IMG_1469

#4 Zorg voor jezelf!

Op alle vlakken. Wanneer er sprake is van een hooruitdaging, is het net een beetje harder werken. Ook wanneer je ouder van een kind bent met een hooruitdaging. Je moet op nog zoveel meer dingen letten en met zo veel meer dingen rekening houden. Zo liet ik dit jaar zwemdoppen op maat maken, zodat ik zelf ook in het zwembad kan zwemmen. (o.a bij pluggerz.com) En ik heb voor aankomende zomer een paar dagen vrij genomen wanneer de kinderen naar de opvang gaan. Ik ga mezelf dan ook echt een paar uur uit roosteren en zet het strand op de planning!

#5 Buy sh*t you need!

Denk na over hetgeen dat jou stress oplevert en zorg dat je dit voor jezelf regelt. Zo sprak ik iemand die graag bepaalde hoortoestellen wilde, maar dat deze in de buitencategorie vielen. Ik snap dat, het is een hoop geld, toch doe je er 5 jaar mee en helpt het je iedere dag om goed te functioneren. Een koptelefoon vind ik bijvoorbeeld echt een must op vakantie. Het direct streamen van geluid op mijn oren zonder dat de omgeving hierin stoort vind ik een hele prettige. (bekijk dit artikel over hoofdtelefoon & gehoorverlies) En voor kinderen werkt dit net zo. Dit keer neem ik ook een trilwekker mee. Deze kan ik aan mijn telefoon koppelen, zodat ik wakker wordt van trilling en niet meer van geluid. Dat vind ik een veel prettigere manier om wakker te worden! Hoge geluiden komen vaak te hard binnen. (via hoorexpert €64,95) Daarnaast is een fijne zonnebril, met dunne pootjes die niet tegen je hoortoestellen aan schuurt een MUST en is een koordje vooral gewoon erg handig! Het zijn maar een paar oor producten die juist heel helpend kunnen zijn!

zomerproof

Maak het realistisch!

Ik vind het soms een desillusie, want een vakantie is niet alleen ontspannen! Zeker met jonge kids is het ook echt hard werken. En je kan soms van een dagje werken meer opknappen dan van zo’n dag aan het zwembad. Ga je naar het buitenland dan kan je soms extra geconfronteerd worden met jouw uitdaging. Gezichten en lippen aflezen gaat in het Nederlands toch net een stukje makkelijker dan op een frans marktje. Daar sta je dan met al je fijne oor producten… Toch zijn we vaak het jaar door druk bezig met een heleboel dingen die moeten, zoals school, afspraken en sporten. Juist deze momenten met elkaar, in de avond nog een spelletje samen doen omdat je weet dat er de volgende dag geen broodtrommels gevuld hoeven te worden, of juist tijd voor dingen waar je anders niet aan toe komt, kunnen echt voor ontspanning zorgen. Samen zijn kan dus ook het doel zijn. Tijd voor elkaar maken, zonder dat er van alles moet. Plof eens neer op het strand of je tuinbank met een fijn boek en geniet van die zomeravonden met een plons in een badje of de zee! Of gewoon door een toef slagroom op dat ijsje te bestellen. Easy as it is!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten