Home » Oticon Real review door een gebruiker

Oticon Real review door een gebruiker

Janneke
2.055 Weergaven
review real
Gehoorverlies heeft invloed op alle vlakken van jouw hele leven. Daarom is het extra belangrijk om de juiste apparaten en ondersteuning te hebben om zo goed mogelijk te kunnen blijven functioneren! Ik probeerde de Oticon Real uit voor de review. Deze maakt gebruik van een geavanceerde vorm van artificiële intelligentie, met een super sterk chipplatform. Verder zijn er twee nieuwe functies ontwikkelt, de SuddenSound Stabilizer en Wind & Handling Stabilizer. Hiermee moet de Real een verschil gaan uitmaken als het gaat om de wind die in de toestellen blaast en alle plotselinge geluiden! Hoe dat in zijn werk gaat en wat mijn ervaringen erover zijn, dat deel ik in deze onafhankelijke review! Mocht jij interesse hebben in de hoortoestellen, of deze zelf gaan uitproberen dan gaat deze Oticon Real review zeker helpen!

Wanneer je slechthorend bent heeft dit invloed op jouw hele leven. Voor is een hoortoestel en van de hulpmiddelen die daarbij kan ondersteunen. Maar waar moet je nou op letten? Ook ik had geen idee. De eerste toestellen die ik aangemeten kreeg gingen met mij mee naar huis. Ik had werkelijk geen idee. Inmiddels heb ik al vele merken en toestellen mogen uitproberen waardoor ik de verschillen goed kan merken. De hoortoestellen draag ik in het dagelijks leven. Dit doe ik op verschillende plekken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. En ja dat gaat net zo als bij jou. Ook ik moet wennen aan de hoortoestellen. Soms nog 1 of 2 keer afstellen. Daarbij verdiep ik mij in de verschillende technologie, en test ik de toestellen in de dagelijkse praktijk uit. Dit alles leg ik vast en vertel erover in een filmpje, zo ontstaat de Oticon Real review. 

Wat is de uitblinker van dit hoortoestel?

Deze Oticon Real review is onderverdeeld in verschillende kopjes; vormgeving en kleur, geluid, windruis, oplaadbaarheid, accessoires, ondersteuning en de app. De review eindigt altijd met als laatste een uitblinker! In de uitblinker vertel ik jou wat er voor mij uitspringt! En bij de Real was dit geen echte verrassing, zonder meer is dit de  windruis onderdrukker!

De hoortoestellen zijn in 9 verschillende kleuren verkrijgbaar. Nieuw is de kleur Olive green, een super mooie kleur.

Twee nieuwe filters die ook echt het verschil uitmaken!

De Oticon Real maakt gebruik van een geavanceerde vorm van artificiële intelligentie, met een super sterk chipplatform. Welke geleerd heeft om allerlei geluiden en details te herkennen vanuit het dagelijks leven, en hoe deze zouden moeten klinken.

Daarnaast zijn er nog twee nieuwe functies ontwikkelt, dat noemen ze de SuddenSound Stabilizer, wat staat voor storende geluiden en Wind & Handling Stabilizer wat staat voor de windruis. En deze functies heb ik zeker als upgrade ervaren. Voor de windruis check stapte ik al kletsend bij mijn vriendin in de cabrio en reden we naar het strand. Het geluid bleef heel goed, en dat was echt een enorm verschil!

Handen vrij bellen!

Een absoluut pluspunt is dat je handsfree kunt telefoneren via de hoortoestellen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het type telefoon die jij hebt!

Het opnemen en ophangen van gesprekken gaat eenvoudig, dit kan door achterop het knopje van het hoortoestel te drukken. Niet altijd even ideaal als het lijkt, want door de stand van de microfoon die zich in het hoortoestel bevind, is het verstaan op rumoerige plekken een stuk lastiger.

Basic app, maar doet wat moet!

Bij deze hoortoestellen is een nieuwe app gekomen: De Oticon Companion, voor alle Oticon hoortoestellen met Bluetooth. Het vervangt de andere apps omdat je op deze app de hoortoestellen kunt bedienen en de hoortoestellen online kunt bijstellen. Een stuk prettiger dan de twee losse apps.

Deze app is simpel en basic, maar doet wat hij moet doen! Wellicht een beetje saai, maar voor mij minder relevant dan de andere pluspunten van dit hoortoestel! 

Let’s give it a try!

Hoewel ieder gehoorverlies anders is hoop ik dat jij er wat aan hebt. Juist daarom is het van belang om zelf te ervaren wat voor jou werkt! Wil je meer over het hoortoestel, of de prijs weten? Of het toestel vrijblijvend uitproberen? Klik op deze link voor meer informatie.

Klik hier voor de link naar de Oticon Real review op YouTube!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten