Home » Hoortoestel bril accessoires|| Met een koordje kom je niet meer in de knoop met jouw hoortoestel of CI!

Hoortoestel bril accessoires|| Met een koordje kom je niet meer in de knoop met jouw hoortoestel of CI!

Janneke
2.024 Weergaven
De zomer staat voor de deur en de zonnebril is zeker al een paar keer opgegaan. Wanneer je een hoortoestel draagt, is het goed om bij de aanschaf van een bril of zonnebril rekening te houden met de combinatie van beide. Maar heb je een hoortoestel of een CI en draag je al een bril dan kan ik je zeker een zonnebrilkoordje aanraden. Waarom? Zo kom je minder in de knoop met jouw hoorondersteuning wanneer je deze eventjes af wilt doen! En hoewel deze koordjes vroeger saai waren, vind je ze nu in superleuke kleuren en materialen.  Ik zocht een paar leuke uit! Welke hang jij deze zomer om jouw nek? 

Ik ben geen brillen drager, maar draag wel altijd een zonnebril. Hoe het dus is om in de knoop te komen met mijn hoortoestel als ik een bril draag weet ik niet. Toch zal dit hetzelfde zijn als met een zonnebril. Ik kies altijd voor een zonnebril met een dun pootje zodat deze goed past met mijn hoortoestel. Een zonnebril ligt standaard in mijn auto. En wanneer de zon gaat schijnen, zit er bijna altijd eentje op mijn neus. Toen ik een hoortoestel kreeg viel het mij op dat ik vaak in de knoop kwam. Ik draag mijn zonnebril ook vaak op mijn hoofd. Maar dan kan deze gaan schuiven tegen het microfoontje aan en dat vind ik een onprettig geluid. Met deze koordjes is dat geen probleem meer. Hoewel ik ze afwissel, zit er op iedere zonnebril een.

Een van mijn lievelingskoordjes, zie je hierboven!  Juist omdat deze zacht in mijn nek zit en ik hou nu eenmaal van vrolijke kleuren. Ze zijn in verschillende combinaties. Maar persoonlijk vind ik deze heel vrolijk. Daarnaast is hij ook goed te combineren wanneer je een hoortoestel met bril draagt.(Bol.com €4,95)

Basic en voor iedereen! Een effen touwtje wat zacht is en goed blijft zitten. Je kunt ze kopen bij de opticien, of online! Vaak voor rond de 2,50! (Bol.com 2 stuks 2,09)

Dit hoortoestel bril koordje doet me een beetje aan de armbandjes denken die ik vroeger maakte. Alle kleuren, of gewoon in het zwart. Ik heb deze al een paar jaar en hoewel er al verschillende keren door kinderhanden aan is getrokken. Zitten alle kraaltjes nog op hun plek! (Bol.com €14,95)

Mooi subtiel en past bij iedere outfit. Zeker wanneer je een cochleair implantaat of hoortoestel met bril draagt kan ik mij voorstellen dat je voor een koordje gaat welke minder opzichtig is. Deze kun je in ieder geval, iedere dag dragen. (Bol.com €11,95)

Sinds vorig jaar zie je de zonnebrillenkoordjes steeds vaker. Wanneer ik op vakantie ga loop ik dus soms ook bij een brillenwinkel binnen. Ik was op Mallorca en ik vond er eentje die hier op lijkt. Zeker niet praktisch, maar wel heel leuk voor af en toe! (Axelles en te koop bij Bol.com €69,99)

Handig om te weten!

Wanneer je creatief bent zou je ook zelf nog aan de slag kunnen gaan. Daarnaast zijn er ook koordjes die met een haakje vast te maken zijn. Op deze manier kun je nog makkelijker wisselen van touwtje of ketting. Daarnaast vrolijk je jouw hoortoestellen of cochleair implantaat een beetje op!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten