Home » Hoortoestel Review Signia Charge & Go IX 7

Hoortoestel Review Signia Charge & Go IX 7

Janneke
259 Weergaven
signia charge & go
Wanneer je last van gehoorverlies krijgt heeft dit invloed op jouw hele leven. Daarom is het extra belangrijk om de juiste apparaten en ondersteuning te hebben om zo goed mogelijk te kunnen blijven functioneren! Ik ontving voor een review de Signia Charge & GO IX 7. Gedurende deze periode leg ik al mijn ervaringen met de hoortoestellen vast in een filmpje! Mocht jij interesse hebben in de hoortoestellen, of deze zelf gaan uitproberen dan kan deze review jou helpen! Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Door een aandoening aan mijn oren liep ik gehoorverlies op. Om goed te kunnen blijven functioneren moest ik hoortoestellen gaan dragen. Hoewel de meeste hoortoestellen er hetzelfde uitzien, zijn er grote verschillen op te merken. Maar waar moet je nou op letten? Ook ik had geen idee. Zeker wanneer jij jouw eerste hoortoestel gaat uitproberen is het echt nog even wennen. En op de reclame komen alle hoortoestellen vaak geweldig uit de test. Toch is dit zeker niet zo. Om tot het juiste gehoorapparaat te komen test ik diverse hoortoestellen en accessoires uit. Dit keer review ik de Signia Charge & GO IX 7.  Inmiddels heb ik al diverse merken mogen uitproberen waardoor ik de verschillen goed kan merken. De hoortoestellen draag ik in het dagelijks leven. Vervolgens leg ik alles vast in een filmpje, zodat jij een compleet overzicht krijgt van de mogelijkheden van deze hoortoestellen.

Deze review van de Signia Charge & Go 7 IX is onderverdeeld in verschillende kopjes; vormgeving en kleur, geluid, windruis, muziek, accu en oplaadbaarheid, accessoires, ondersteuning en de app met als laatste een uitblinker! In de uitblinker vertel ik jou wat er voor mij uitspringt! En voor deze Signia Charge & Go 7 IX review vond ik het niet makkelijk om te kiezen…

Om een goed beeld te krijgen testte ik voor de Signia Charge&Go 7 IX review de hoortoestellen drie maanden uit. Ik kreeg de hoortoestellen te leen via oogvoororen.nl.

Deze toestellen zijn in 10 verschillende kleuren verkrijgbaar, vooral neutrale kleuren, zoals zwart, beige, wit en goud.

Er zijn toestellen met en zonder ringleiding beschikbaar.

De techniek van deze hoortoestellen heeft zich volledig ontwikkeld op het zo goed mogelijk kunnen verstaan van gesprekken, ongeacht met hoeveel mensen je bent en of de spreker of de luisteraar zich in een ruimte verplaatst. Het toestel focust zich op een spreker ook op rumoerige plekken, zoals op een treinstation, restaurant of in een concert gebouw.

Ik ben op verschillende plekken geweest om dit uit te proberen en ik bleef iedereen goed verstaan. Zo ging ik na een piano concert nog een drankje drinken in de lobby van het muziekgebouw, dat blijft natuurlijk uitdagend. Want met zoveel mensen en een te grote ruimte, maar ik kon prima nog een gesprek voeren met mijn man. Een bezoekje met de kinderen aan een binnen speeltuin, de dierentuin of tijdens een theatershow, ook daar was het geen probleem om mijn kinderen te blijven verstaan. Daarnaast blijft het geluid natuurlijk klinken, en zeker op een plek zoals een binnen speeltuin is dat echt noodzakelijk.

Toch blijven dat extreme plekken, want uiteindelijk wil je in het dagelijkse leven goed kunnen blijven functioneren. Dus wanneer je de vaatwasser uitruimt, aan het werk bent of gewoon tijdens een kopje thee drinken op de bank. En dat kan!

Daarnaast is er nog een andere techniek, die erop gericht is om de eigen stem zo natuurlijk mogelijk te laten klinken. En dat heeft niet alleen effect op hoe ik mijn stem zelf hoor, maar daarnaast heeft het nog een ander groot voordeel. Doordat de toestellen ontworpen zijn om de focus te leggen op de eigen stem, is dit ook iets wat gebeurd tijdens een telefoon gesprek. En dat is een uitkomst! Voor het eerst dat ik echt handsfree kon bellen met hoortoestellen. Zelfs wanneer ik buiten op straat aan het bellen was of binnen de vaatwasser stond in te ruimen. Het geluid bleef zowel voor mij als voor de beller aan de andere kant van de telefoon goed. En daarin zijn de hoortoestellen redelijk uniek!

Signia heeft verschillende accessoires die je aan de hoortoestellen kunt koppelen. Waaronder de streamline TV. Dit apparaat streamt niet alleen het geluid vanaf jouw televisie, maar bijvoorbeeld ook vanaf jouw audiospeler. Op die manier komt het geluid direct via de hoortoestellen in jouw oren, en heb je geen last van omgevingsgeluiden. Wil je er meer over weten? Bekijk dan het filmpje!

In deze onafhankelijke review deel ik mijn ervaringen met de hoortoestellen met jou. Hoewel ieder gehoorverlies anders is hoop ik dat het jou een goed beeld kan geven over de mogelijkheden van dit toestel. En het jou inzicht kan geven in welke merken en soorten hoortoestellen er allemaal op de markt zijn.

Wil je meer over het hoortoestel lezen, het toestel vrijblijvend uitproberen of de prijs weten?

Klik dan even op deze link voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten