Home » Hoortoestelsieraden voor in jouw oren, om te bestellen of om door geïnspireerd te raken.

Hoortoestelsieraden voor in jouw oren, om te bestellen of om door geïnspireerd te raken.

Janneke
2.347 Weergaven
Hoortoestelsieraden komen steeds meer voorbij. Ze zijn nog niet heel makkelijk te vinden en te bestellen, daarom ging ik op zoek naar een aantal websites waar je ze wel vindt. Wellicht bieden ze ook inspiratie om zelf creatief aan de slag te gaan? In ieder geval bieden deze sieraden de mogelijkheid om jouw hoortoestellen op een andere manier te laten zien. Op deze manier kun je ook variëren, wellicht met een kleur die bij een outfit past?  Of je kunt ze dragen bij een speciale gelegenheid. Hieronder vind je een aantal voorbeelden! Voor kinderen en voor volwassenen.

Hoortoestellen hoor je niet te zien. Draag ze niet of stop ze weg in dat oor. Je ziet het vaak genoeg op de reclame of in een blaadje. Daarom dacht ik ook echt dat dit de bedoeling was toen ik mijn eerste hoortoestel aanschafte. Ik was daarom nogal in shock toen bleek dat dit wegstoppen niet mogelijk was en ik met een zichtbaar hoortoestel uiteindelijk de deur uit liep. Een hoortoestel is geen mode item en al helemaal niet hip. Wanneer zie je nou een model met een hoortoestel?  Bijna nooit! Gelukkig komen er steeds meer slechthorenden uit de kast. Rolmodellen zijn hierin van groot belang, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Jouw hoortoestel mogen laten zien, gaat erover dat jij jezelf mag laten zien. Want hoe dan ook, je slechthorendheid bepaalt voor een deel toch wie jij bent. Hoewel er wel voorbeelden zijn van fabrikanten die hoortoestellen hebben ontwikkeld puur op het design en vormgeving, is de keus hieruit niet zo divers. Toch zijn er mogelijkheden om van jouw hoortoestel wel een accessoire te maken dat gezien mag worden.

Ik vond een aantal websites met mooie voorbeelden. Daarin is voor kinderen het assortiment wel wat uitgebreider dan voor volwassenen en ook in prijsklasse zal je verschillen zien. Dit varieert tussen de 5 en de 100 euro.

etsy.com

Wanneer je op www.etsy.com in het Engels of Nederlands een zoekopdracht uitzet, vind je verschillende voorbeelden. Deze zijn soms ook door mensen zelf gemaakt. Je kunt hier dus ook inspiratie op doen. Sommige creatieve winkels zullen los bepaalde artikelen verkopen. Op deze wijze ben je wellicht nog iets goedkoper uit.

hoorbellen.nl

Superhelden voor kinderen. Of juist iets met bloemetjes en kralen zijn hoortoestelsieraden die je veel ziet. Deze zijn vaak ook goedkoper, waardoor je ze makkelijk kunt afwisselen.

De sieraden van www.deafmetal.com vind ik een heel mooi voorbeeld. Het zijn bijna net kunstwerkjes die in jouw oren hangen.  Sieraden voor hoortoestellen en cochleair implantaten. Daarnaast verkopen ze ook sieraden die ervoor zorgen dat je
jouw hoortoestellen niet kunt verliezen wanneer ze uit vallen. Naast mooi dus ook praktisch.

deafmetal.com

Wellicht krijg je zelf voldoende inspiratie om aan de slag te gaan? Wat ik vooral leuk maar ook fijn vind, is dat ik dus niet de enige ben die vind dat je hoortoestellen niet weg moet stoppen. En juist op deze manier kun je afwisselen. Uiteindelijk houd ik daar bij sieraden ook van. De ene keer draag ik iets meer opvallende oorbellen dan de andere keer. Op deze manier bieden hoortoestelsieraden dan ook echt een uitkomst!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

6 Reactie's

Monique 18 juni 2021 - 10:08

Ik ben ook al jaren aan t zoeken voor leuke gehoorapparaat sieraden. Laten zien dat je niet goed hoort, dat draag ik graag uit. Meer bekendheid!

Antwoorden
Janneke 18 juni 2021 - 10:18

Super Monique! Ik hoop dat er iets voor jou tussen zit!!! ❤️

Antwoorden
Joyce Klerkx 14 oktober 2021 - 16:52

Dit artikel is top !!!! Ik ben al zolang met dit onderwerp bezig. Al tig jaar roep ik dat de hoortoestellen uit de truttigheid moeten. Reclames zijn vooral gericht op ouderen en je mag ze vooral niet zien. Wat een onzin! Ik draag al jaren bloemenstrengetjes en voel me soms een wandelende reclame. Ik krijg alleen maar positieve reacties. Dit is een gat in de markt! Nu schamen mensen (jong en oud) zich er voor om hoortoestellen te dragen. Maak ze leuk en modieus !!!!! Je zou oorsieraden standaard bij audiciens of bepaalde websites moeren kunnen kopen tegen redelijke prijzen.

Antwoorden
Janneke 18 oktober 2021 - 20:34

Wat goed om te horen dat jij ze ook juist laat zien, en er zelfs nog een creatieve, leuke manier voor hebt gevonden! Leuk! Ik schreef eerder ook een artikel over hoortoestelsieraden, benieuwd of je de aanbieders daarop al kent of nog aanvullingen hebt. 🙂

Antwoorden
Anoeska 9 januari 2023 - 20:38

Ja! Deafmetal! Die sieraden zijn echt geweldig!

Antwoorden
Jeanne 14 april 2023 - 11:32

Ook te koop op http://www.viccifashion.com
Zilveren bedeltjes voor armbanden kettingen maar deze zijn ook geschikt voor hoorapparaten 😍
Echt super veel keus kost heel weinig

Antwoorden

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten