Home » Review Resound Omnia hoortoestellen

Review Resound Omnia hoortoestellen

Janneke
1.324 Weergaven
Gehoorverlies heeft invloed op alle vlakken van jouw hele leven. Daarom is het extra belangrijk om de juiste apparaten en ondersteuning te hebben om zo goed mogelijk te kunnen blijven functioneren! Ik probeerde de Resound Omnia uit voor een gebruikersreview. Deze hoortoestellen zijn ontwikkelt om beter te kunnen verstaan in achtergrond lawaai, kunnen ieder zuchtje wind aan en met een 3D check in de app kan hij zo goed mogelijk gedragen worden. Ben je al benieuwd? Ik testte ze uit! Na de proefperiode maakte ik deze Resound Omnia review. Mocht jij interesse hebben in de hoortoestellen, of deze zelf gaan uitproberen dan kan deze review jou helpen! Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Door een aandoening aan mijn oren liep ik gehoorverlies op. Waardoor ik moeite kreeg om te kunnen verstaan. Om goed te kunnen blijven functioneren moest ik hoortoestellen gaan dragen. Hoewel de meeste hoortoestellen er hetzelfde uitzien, zijn er grote verschillen op te merken. Maar waar moet je nou op letten? Ook ik had geen idee. Zeker wanneer jij jouw eerste hoortoestel gaat uitproberen is het echt nog even wennen. En op de reclame komen alle hoortoestellen vaak geweldig uit de test. Toch is dit zeker niet zo. Om tot het juiste gehoorapparaat te komen test ik diverse hoortoestellen en accessoires uit. Inmiddels heb ik al vele merken en toestellen mogen uitproberen waardoor ik de verschillen goed kan merken. De hoortoestellen draag ik in het dagelijks leven. Dit doe ik op verschillende plekken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. En ja dat gaat net zo als bij jou. Ook ik moet wennen aan de hoortoestellen. Soms nog 1 of 2 keer afstellen. Hang aan de telefoon om de begrijpen hoe ik de hoortoestellen aan de Smart Watch koppel. Het uitproberen van hoortoestellen kost tijd! Vervolgens leg ik alles vast in een filmpje, zodat jij een compleet overzicht krijgt van de mogelijkheden van deze hoortoestellen.

Wat is de uitblinker van dit hoortoestel?

Deze Resound Omnia review is onderverdeeld in verschillende kopjes; vormgeving en kleur, geluid, windruis, muziek, accu en oplaadbaarheid, accessoires, ondersteuning en de app met als laatste een uitblinker! In de uitblinker vertel ik jou wat er voor mij uitspringt! En voor deze Resound Omnia was dat absoluut de windruis onderdrukker!

Om een goed beeld te krijgen testte ik voor deze Resound Omnia review de hoortoestellen drie maanden uit. Ik kreeg de hoortoestellen te leen via oogvoororen.nl. De Resound Omnia is verkrijgbaar in acht kleuren. Neutrale kleuren zoals goud, zilver, bruin en zwart. Ik koos voor de kleur deep black.

Verschillende technologieniveaus!

De ReSound Omnia is verkrijgbaar in verschillende technologieniveaus. Hoe hoger het technologieniveau hoe geavanceerder ook de werking van de techniek is. Er zijn verschillende modellen, zowel achter, als in het oor. Ze zijn geschikt voor licht tot ernstig gehoorverlies.

De techniek van deze hoortoestellen focust zich op het horen in rumoer en het beter verstaanbaar maken van de dagelijkse geluiden. Daarnaast zouden ze het eigen stemgeluid zo natuurlijk mogelijk maken.

Maar hoe doen ze dat nu? Het toestel maakt gebruik van twee directionele microfoons op ieder hoortoestel. Deze microfoons richten zich op de spreker en zorgen daarmee dat omgevingslawaai gefilterd wordt. Deze techniek werkt samen met de lawaaionderdrukking in het hoortoestel.

Stemgeluid zo natuurlijk mogelijk!

Naast een verbetering in de spraakverstaanbaarheid zijn er nog een aantal andere voordelen, zoals een spraakverstaanbaarheid van 360 graden en een betere focus op het voeren van gesprekken in elke situatie.In de app zijn deze twee specifieke onderdelen ook nog aan te klikken voor nog meer ondersteuning.

En dan nog even over het eigen stemgeluid, dat noemen ze bij ReSound “Own Voice Perception”. Dit zou betekenen dat het geluid van de eigen stem van de drager niet meer anders of als vervelend kan worden gehoord!

 

IMG_8127

YES! Eindelijk echt handsfree bellen!

Een absoluut pluspunt is dat je handsfree kunt telefoneren via de hoortoestellen. Het opnemen en ophangen van gesprekken gaat eenvoudig, zelfs zo eenvoudig dat je jouw eigen telefoon niet meer nodig hebt tijdens het bellen. Opnemen en ophangen kan met een druk op de knop van jouw hoortoestellen. Hierdoor hoeft de microfoon van de telefoon ook niet meer dichtbij te worden gehouden. Super handig, want op die manier heb ik mijn handen echt vrij!

In deze onafhankelijke review deel ik mijn ervaringen hierover met jou. Hoewel ieder gehoorverlies anders is hoop ik dat jij er wat aan hebt. En het jou inzicht kan geven in welke merken er allemaal op de markt zijn.

Klik hier voor de link naar de review op YouTube!

Wil je meer over het hoortoestel, of de prijs weten? Of het toestel vrijblijvend uitproberen? Klik dan even op deze link voor meer informatie.

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten