Home » Beroemdheden met gehoorverlies || Vijf inspirerende mensen!

Beroemdheden met gehoorverlies || Vijf inspirerende mensen!

Janneke
733 Weergaven

Het is vaak verleidelijk om beroemde mensen alleen te associëren met glamour, succes en roem. Maar achter de schijnwerpers en rode lopers zijn er bekende mensen die ook gehoorverlies hebben en die als inspirerende rolmodellen dienen voor miljoenen wereldwijd. Gelukkig zijn steeds meer mensen er open over, dit helpt. Vooral om te laten zien dat iedereen hiermee te maken krijgt en worstelt met de uitdagingen van gehoorverlies. In deze blog enkele beroemdheden met gehoorverlies, wat hen uniek maakt en waarom ze zulke inspirerende figuren zijn.

Een paar jaar geleden voegde ik mij in de commissie ‘cholesteatoom’ van Stichting Hoormij. Met deze commissie organiseren we meer bekendheid rondom deze ooraandoening. We hebben daarnaast ook een groepje via Whatsapp, waar we dingen met elkaar delen. Ik weet nog goed dat prinses Beatrix in de krant kwam, onze koningin heeft dezelfde aandoening als wij. We waren perplex, natuurlijk weet je dat iedereen deze aandoening kan krijgen, maar dit hadden we niet verwacht. Met deze aandoening en alles wat er bij komt kijken, deed zij al die jaren haar werk als koningin. Het gaf inspiratie en hoop, maar ook wat zorgen. Zij was 83 toen zij deze operatie onderging. Zouden wij straks op die leeftijd ook nog op deze manier te maken hebben met deze aandoening? Nou is zij niet een persoon die dit zelf naar buiten heeft gebracht. Toch zie je het de laatste tijd steeds meer. De warme berichtjes die Anna Drijver ontving toen zij op social media een bericht plaatste over haar gehoorverlies, maar ook de lof die zij kreeg toen zij ervoor uitkwam dat zij hoortoestellen droeg. We hebben behoefte aan rolmodellen en voorbeelden. Want als zij succesvol konden worden, waarom wij dan niet?

Top 5 beroemdheden met gehoorverlies!

1# Beethoven – De doof geworden componist

Ludwig van Beethoven, een van de grootste componisten aller tijden, begon gehoorverlies te ervaren in zijn late twintiger jaren en werd uiteindelijk doof. Ondanks deze ongelooflijke uitdaging bleef Beethoven componeren en dirigeren, waarbij hij genialiteit en vastberadenheid toonde. Zijn muzikale erfenis leeft voort als een bron van inspiratie voor doorzettingsvermogen in het licht van tegenspoed.

beethoven

2# Marlee Matlin – Een Oscar-winnende inspiratie

Marlee Matlin, de talentvolle actrice, verloor haar gehoor op jonge leeftijd. Ze overwon haar uitdagingen en won zelfs een Academy Award voor haar rol in “Children of a Lesser God”. Matlin heeft zich ingezet voor doven en slechthorenden en blijft een voorvechter voor inclusie en diversiteit in de entertainmentindustrie.

3# Nyle DiMarco – Model en activist

Nyle DiMarco, een knap model en winnaar van America’s Next Top Model en Dancing with the Stars is doof vanaf zijn geboorte. Hij heeft zijn bekendheid gebruikt om bewustzijn te creëren voor de dovengemeenschap en hij heeft campagnes gevoerd voor inclusie in media en onderwijs.

 

gehoorverlies

4# Halle Berry – Een hoofdrolspeler met gehoorverlies

Halle Berry, een gevierde actrice, kampte met gehoorverlies als gevolg van een ongeval op de set van de film “The Call”. Berry weigerde echter te laten zien dat gehoorverlies haar carrière belemmerde. Ze bleef schitteren in Hollywood en diende als een inspirerend figuur voor anderen die soortgelijke uitdagingen tegenkwamen.

5# Billie Eilish – zangeres

Billie Eilish, de populaire zangeres en songwriter heeft openlijk gesproken over haar ervaringen met gehoorverlies en het belang van zelfzorg. Haar eerlijkheid en openheid hebben geholpen om het taboe rond gehoorverlies te doorbreken.

Carrière kan veranderen door gehoorverlies!

Deze beroemdheden delen niet alleen hun talent met de wereld, maar ook hun veerkracht en vastberadenheid om gehoorverlies te overwinnen. Wanneer het ons zelf overkomt, zien we vaak alleen wat er niet goed gaat. En vaak is dat ook hetgeen waar je over hoort. Hun verhalen benadrukken dat gehoorverlies niet het einde is van een carrière, maar laten zien dat je met doorzettingsvermogen hele mooie dingen kunt bereiken. En als zij het kunnen, waarom wij dan niet!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten