Home » Tattoo slechthorend|| Deze tatoeages laten zien dat je gehoorverlies hebt!

Tattoo slechthorend|| Deze tatoeages laten zien dat je gehoorverlies hebt!

Janneke
1.334 Weergaven
tattoo

Met een tattoo laten zien dat je slechthorend of doof bent! Waarom niet? Tatoeages zijn al lang niet meer alleen voor motorrijders of zeelieden. Tegenwoordig zie je ze vaak voorbij komen. Dus zeker ook geschikt om jouw slechthorendheid mee te laten zien. Al verschillende mensen gingen je voor en het is leuk om te zien wat en waar een tattoo zou kunnen. Plaats je hem bij je oor? Of op je arm? Wordt de tattoo beeldend? Of moet het juist een signaal afgeven? Kijk hier voor meer inspiratie!

Ik ben er een voorstander van om het onzichtbare zichtbaar te maken. En dat is nu echt het geval met slechthorendheid. Hoewel ik nu bijna 5 jaar hoortoestellen draag, komt het nog geregeld voor dat mensen er geen weet van hebben. Gehoorverlies is niet zichtbaar, maar het kan wel helpen wanneer het zichtbaar wordt voor een ander. Dat kun je doen met taal of een gebaar, maar ook met een tattoo. Zelf heb ik geen tatoeages, maar gelukkig zijn er genoeg voorbeelden online te vinden!

Met één druk op de knop!

Zelf vind ik deze tattoo erg visueel. Toch laat deze tattoo ook nog wat aan de verbeelding over.

Geen geluid!

Op deze manier kun je laten zien dat er bij dit oor moeite is met het ontvangen van geluid. Hij is simpel en meteen duidelijk toch? Bij het uitkiezen van een tattoo kan het helpen om eerst een ‘nep tattoo’ uit te proberen. Je vindt deze bijvoorbeeld bij bol.com terug.

Lees hier meer ‘over een identiteitscrisis wanneer je slechthorend wordt.’

Voeg kleur toe aan jouw tattoo!

Door kleur aan te brengen aan jouw tattoo kun je nog meer kracht bij zetten. Doordat deze op een andere plek zit dan achter het oor, is het altijd zichtbaar wat je met deze tatoeage wilt vertellen!

Nog een mooi voorbeeld!

Ik hou ervan om iets aan de verbeelding over te laten, maar ik hou juist ook wel van de duidelijkheid. Bij deze tattoo, zie je meteen dat je slechthorend bent!

Of een ode aan jouw hoortoestel of aan jouw kind?

In het begin had ik zeker schaamte voor mijn hoortoestel. Je wilt liever niet ‘anders’ zijn. Dat heb ik nu gelukkig niet meer. Toch is het iets wat moest groeien en daar ging zeker tijd overheen. Ik keek bij anderen hoe zij dit deden! Droegen zij hun haar los? Of juist naar achteren? Wat voor kleur was hun hoortoestel? En ik zocht ook op bekende mensen. Ik zocht plaatjes om mij te laten inspireren. Zo vond ik ook afbeeldingen van ouders die een tattoo hadden genomen voor hun kind. Zelf heb ik geen tattoo en ik denk ook niet dat deze er snel zal komen. Liever niet te veel polonaise meer achter mijn oren, na alle operaties. Toch vind ik het leuk dat mensen op deze manier hun slechthorendheid uitdragen en laten zien!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten