Home » Een hoortoestel en toch warme oren? Met deze tips kom jij de winter door!

Een hoortoestel en toch warme oren? Met deze tips kom jij de winter door!

Janneke
1.698 Weergaven

Ik houd van mutsen, nog meer van wanten, maar ook echt van mutsen. Totdat ik hoortoestellen kreeg. Het dragen van een muts ging mij tegen staan. Dus koos ik voor koude oren. Toen het dit afgelopen jaar een paar keer flink koud was, ben ik weer opnieuw mutsen gaan testen. Wat werkte wel en wat werkte niet? Ik geef je hieronder mijn tips en warme oren!

Het is soms lastig voor te stellen dat kleine dingen zoals het dragen van een haarband of een muts, niet meer zo makkelijk gaat wanneer je hoortoestellen hebt. Het bewegen van de muts over de hoortoestellen kan zorgen voor ruis en soms ook voor een krakend geluid. Super onprettig.

Hoe komt dit?

Eigenlijk is het heel simpel, het komt door de wrijving over de microfoon die in jouw hoortoestel zit. Het klinkt ook precies hetzelfde als een microfoon (waar je door kunt praten) en je met jouw lippen overheen gaat, of met je hand. Dat veroorzaakt een bepaald geluid. Dit gebeurd ook wanneer je een muts met een hoortoestel draagt. Door de beweging van jouw hoofd, schuif de muts heen en weer over de hoortoestellen. Dat is een geluid dat je liever niet wilt horen. Na een aantal mutsen te hebben geprobeerd heb ik het er maar bij gelaten.

Maar weet je hoe vervelend koude oren zijn, en hoe vervelend koude oren tegen een hoortoestel aan zijn? Daarnaast vind ik een muts ook heel gezellig staan. Het hoort gewoon bij de winter, net als chocomelk.

Tips voor warme oren en hoortoestellen:

Mijn nieuwe favoriet; de headband of de hoofdband. Niet echt een muts, maar ze houden mijn oren wel warm! Deze zit stevig, waardoor hij goed op zijn plek blijft zitten. Hierdoor ontstaat er minder tot geen ruis!

IMG_8545

Deze leende ik van mijn partner, die er het liefste ook in huis mee loopt! Een beanie, noemen ze deze muts. De muts zit zacht over je oren, waardoor het niet over de hoortoestellen heen schuift.

Niet in mijn eigen bezit, maar ik kreeg deze tip van een andere hoortoesteldrager. Een echte klassieker, de baret. Deze komen boven je oren, waardoor je er niet tot nauwelijks last van hebt. Wel goed om nog even te proberen of hij niet te groot is, want anders schuift deze alsnog over de hoortoestellen heen.

Uiteraard geldt voor alle hooroplossingen dit probleem. Ook voor een cochleair implantaat of botverankerd hoortoestel (BCD) zijn er oplossingen. Het is de moeite waard om hiervoor even op www.etsy.nl te kijken. Maar ben je zelf creatief en draag je een BCD; dan is dit nog een super leuke muts om mee aan de slag te gaan! Klik op deze link voor het breipatroon!

En wil je met een muts zichtbaarheid geven aan jouw slechthorendheid? Bekijk dan eens deze toffe sites waar je mutsen en petten kunt kopen met een cochleair implantaat, botverankerd hoortoestel, regulier hoortoestel of een gebaar erop dat je slechthorend bent!

Er zijn verschillende manieren om jouw oren warm te houden. Voor alle oren is dit van belang, maar zeker wanneer je slechthorend bent. Het gehoor is gebaat bij een goede doorbloeding. En dat gebeurt nu eenmaal beter bij warme oren!

Wanneer je zelf hinder ondervindt bij het dragen van een muts, is het de moeite waard om een aantal van bovenstaande winteraccessoires te proberen!

Wellicht heb jij nog tips of ideeën? Je kunt ze hieronder delen, zodat een ander er weer iets aan kan hebben!

2 Reactie's

Katy 31 januari 2022 - 17:40

En een baret warmtje kruin, maar nietje oeren. En volgens zalando is een beany een klein casual mutsje….boven de oren??
Ik ben er nog niet uit hoe ik mijn oren warm houd 🥲

Antwoorden
Janneke 1 februari 2022 - 11:26

Ja kopt! Die baret zit er inderdaad boven!!! Maar de beanie muts kan er ook overheen. Het blijft inderdaad een kwestie van uitproberen wat voor jou werkt. Ik ben nu fan van die hoofdband, maar niet van alle…. Succes!!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten