Home » Hoor je mij?

Hoor je mij?

Janneke
2.601 Weergaven

Hoorjemij is een rubriek waar andere mensen aan het woord komen! Het gaat om mensen, die op enige manier een relatie hebben met slechthorendheid. Dat kan een partner van zijn, een ouder, een collega, een logopediste, een audicien, of iemand met gehoorverlies.

Mijn naam is Fleur ten Tije, 30 jaar oud en ik ben geboren in Voorburg. Sinds vorig jaar woon ik samen met mijn vriend in Rijswijk, in augustus kwam hier onze flatcoated retriever pup Pax bij en in oktober ons zoontje Andy.

Ik ben een PhD onderzoeker bij Amsterdam UMC, locatie VUmc en doe ik onderzoek naar cholesteatoom. Dit is een aandoening aan het middenoor, waarbij het trommelvlies als een soort van bal naar binnen groeit. Met als gevolg gehoorverlies, oorontstekingen en in het ergste geval kans op een hersenvliesontsteking. Het doel van dit onderzoek is om de cholesteatoomzorg uniform te registreren door KNO-artsen en daarnaast brengen wij meer inzicht in de klachten en het gehoor van patiënten in kaart. Dit werk zal ik doen tot het einde van 2020 en zal dan in 2021 mijn proefschrift af maken en deze verdedigen, hopelijk in maart.

In 2021 ga ik als clinical study manager aan de slag bij een start-up genaamd MRIguidance. Deze start-up heeft software ontwikkeld om in simpele bewoording botstructuren te projecteren op een MRI afbeelding. Ik heb hier erg veel zin in en ben benieuwd wat dit onderzoek gaat brengen.

Als ik niet aan het werk ben, ben ik druk met leuke dingen doen met mijn gezin. Daarnaast volg ik een cursus Nieuw-Grieks omdat ik ontzettend gek ben van Griekenland en het leuk vind om iets van de taal en daarmee de cultuur te leren kennen en waarderen.

Vragen aan mij!

  1. Wat is jouw relatie tot slechthorendheid?

Mijn relatie tot slechthorendheid is dat ik door mijn werk in contact ben gekomen met allerlei patiënten die leiden in meer of mindere mate aan gehoorverlies. Niet alleen in mijn huidige baan als PhD maar ook tijdens mijn bachelor stage bij de KNO in het LUMC. Dit was vooral met kinderen en dit heeft een grote indruk op mij gemaakt.

  1. Wat weet jij dat andere ook moeten weten?

Ik heb geleerd van een KNO-arts in het ziekenhuis dat je niks kleiners dan je elleboog in je oor mag stoppen. Dit heeft te maken dat het eigenlijk niet goed is om met een wattenstaafje je oor te reinigen omdat je hiermee je trommelvlies kan beschadigen.

  1. Waar luister je graag naar!

Ik luister graag naar Griekse en klassieke muziek. De Griekse muziek omdat ik hier meteen mijn Grieks mee oefen en klassiek omdat ik zelf piano speel. Hierdoor kan ik horen hoe het stuk echt gespeeld hoort te worden in plaats van mijn eigen interpretatie.

  1. Welk geluid zou jij niet willen missen?

Het geluid van de zee die op het strand slaat zou ik niet willen missen. Ik kom graag op het strand en het lijkt mij dus een gemis om dit niet meer te kunnen horen.

  1. Wat betekent stilte voor jou?

Voor mij betekent stilte rust. Dan kan ik rustig een boek lezen of me concentreren op mijn werk.

  1. Waar ben je trots op?

Op mijn zoontje ben ik trots als hij zijn hele flesje leegdrinkt of een grote boer laat haha.

  1. Wat is je favoriete plek?

Mijn favoriete plek is een klein idyllisch strandje op Halkidiki Griekenland die Kavroutripes heet. Ik ben hier met een van mijn beste vrienden die in Australië woont geweest en daar gezwommen en goede Griekse wijn gedronken. Hier heb ik goeie herinneringen aan.

  1. Welke blogpost van deze website moet een ander lezen?

De blogpost over wat betekent geluid voor jou.

Ben of ken jij iemand die in deze rubriek zou moeten komen? Laat het mij weten! Wil je reageren op Fleur haar verhaal? Je kunt hieronder een berichtje achterlaten!

1 Reactie

crocus 16 maart 2021 - 00:06

Excellent post. Ι am facing many of thesе issues as
well..

Antwoorden

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten